Info
Nyhet

Tebo fyller 50 år!


Vi fyller 50 år!

..och allt började med ett kakelkryss

Under 50 år har vi noggrant följt och anpassat vår produktutveckling i takt med marknadens materialutveckling och ökade krav. Idag kan vi konstatera att en plattsättare ställs inför helt andra utmaningar än vad de gjorde 1973. Keramiken är betydligt hårdare, formatet är större och kundernas krav på design, funktion och kvalitet har höjts. Även starka livsstilstrender gör att vi spenderar mer tid i både badrum och kök. Två rum det många gånger satsas lite extra på, där hållbarhet känns viktigt och där valen vi gör även kan höja vår livskvalitet och värdet på vår bostad.

Att kakel skulle bli stort i Sverige fick C-G Palmkvist höra av en bekant redan i början på 70-talet. Ett stort problem var då att det saknades rätt verktyg och tillbehör för “gör det själv”-marknaden och en stor utmaning var att få jämn fogbredd mellan plattorna. Just detta tips blev starten till Tebo Byggtillbehör och även utvecklingen av vår första produkt – kakelkrysset. Produkten blev snabbt en succé och C-G valde att sluta som pilot för att på heltid satsa i verksamheten.

Produktutveckling utgör idag fortsatt en viktig del i vår verksamhet och genom bland annat sociala medier har vi ständigt nära kontakt med drivna hantverkare från världens alla hörn. Något som snabbt ger oss en känsla för nya behov som uppstår och vad som är en spännande ny produkt att satsa på.

Sortimentet består både av specialprodukter från egna varumärken och av produkter från ett stort antal utvalda partners. Genom våra fantastiska kunder och deras butiker förser vi professionella hantverkare inom plattsättning, golvavjämning och murning med unika och innovativa produkter som förenklar och förbättrar modernt byggande.

Det senaste stora TEBO-klivet togs så sent som i december 2022 då vi blev en del av Byggtilbehørs Gruppen AS. En grupp som gemensamt har en fantastisk bredd av produkter, kompetens och resurser som gör att vi tillsammans kan stärka vår export då vi ser att TEBO som svenskt kvalitetsvarumärke har stor internationell potential.

Efter 50 år, från pilot till kakelkryss och vidare till innovativ produktutveckling med världen som spelplan, blickar vi med spänning och nyfikenhet framåt. För vilka krav kommer att ställas på ett badrum som byggs år 2073?

Martin Palmkvist, VD, Tebo Byggtillbehör AB

Läs mer om oss!

 

Publicerad: 2023-03-07