Starmix - Industridammsugare av tysk kvalitet

2015-02-23

I samarbete med tyska Starmix, en av marknadens ledande leverantörer av dammsugare för bygg och industri, har vi nu valt att komplettera vårt sortiment med högkvalitativa industridammsugare. Starmix industridammsugare är en stor del i vårt nya koncept Arbetsmiljö. Läs mer om det I blickfånget nr 2.

Tidigare har vi haft produkter som fungerar avgränsande på en arbetsplats, men utökar nu även med produkter för att rena och evakuera dammet.

Starmix har producerat dammsugare för bygg och industri i över 90 år. På en hårt konkurrensutsatt marknad har man genom smarta och innovativa lösningar lyckats arbeta sig in som en aktör att räkna med. Ett exempel på detta är det smarta iPulse-systemet som tillåter dig att fortsätta arbeta medan dammsugarens filter rengör sig själva.

Dammsugare ISC ARM-1625 EW
Industridammsugare på 1600W för våt och torr dammsugning med integrerad maskin. 25 liters tank. Anslutningsdon och med automatisk-start och filterrengöring. Uppflyller kraven för M klassificerade dammsugare.
Art.nr 211400

Dammsugare ISP iPulse ARM-1635
Industridammsugare på 1600W för våt och torr dammsugning med integrerad maskin. 35 liters tank Permanent elektromagnetiskt impuls filter (iPulse) rengör filtret utan avbrott vid sugning. Uppfyller kraven för M klassificerade dammsugare.
Art.nr 211420

 Pulse – intelligent filterrengöring

iPulse är en unik och patenterad funktion som rengör dammsugarens filter med elektromagnetiska impulser under användning. Tekniken bygger på att skillnaden i luftflödet innan och efter filtret mäts. Vid en viss nivå kopplas automatiskt det ena filtret ifrån och rengöringen startas samtidigt som det pågående arbetet kan fortsätta med bibehållen sugkraft. När det första filtret har rengjorts leds luftflödet om och det andra filtret rengörs.

• Automatisk rengöring
• Alltid samma höga luftflöde
• Inga avbrott i arbetet
• Förlängd livslängd på utrustningenHEPAFILTER
HEPA (High Efficiency Particulate Arresting)-filter är en typ av högeffektiva luftfilter som filtrerar bort minst 99,97% av luftburna partiklar som har en storlek av minst 0,3 mikrometer i diameter.


Dammklasser
Våra industridammsugare från Starmix uppflyller kraven för M klassificerade dammsugare.

Dammklass M
Allt trädamm samt damm från spackel, filler, lack, gips, cement, betong, sättmassa och färger (latex- och oljefärger) eller kvartshaltiga material som t.ex. sand och kisel.