Keramiken hyllas på Kakelplattans dag

2021-02-23

Idag, den 23 februari 2021, är det för första gången Kakelplattans dag i Sverige.

För oss började allt med utvecklingen av kakelkrysset, 1973. Sedan dess har vi tagit fram och marknadsfört hundratals produkter – alla med ledorden kvalitet, användarvänlighet och innovation. Under våra snart 50 år på marknaden har plattorna förändrats både till storlek och material vilket är något som vi hela tiden noggrant har följt och anpassat vår produktutveckling efter. Och självklart är vi med och firar svenska startskottet av Kakelplattans dag.

 

 

Keramik både historiens och framtidens material

Keramik har varit en fundamental del av byggande och utsmyckning i tusentals år. Materialet står sig otroligt starkt än idag. Inte så konstigt med tanke på de hållbara, slitstarka och hygieniska egenskaperna.

Den 23 februari instiftar BKR, Byggkeramikrådet, en ny dag i almanackan, Kakelplattans dag. Ambitionen är att lyfta ett material som både spelat en viktig roll i historien och som samtidigt är det självklara valet idag och i framtiden. Visst är det så att kakel och klinker kommer i otaliga färger och former som skapar otroliga effekter på väggar, rum och hela byggnader. Men framförallt handlar det om annat än visuella egenskaper som ibland glöms bort men som gör materialet överlägset i många hänseenden.

Läs mer om Kakelplattans dag på bkr.se »